fbpx

BLOG

Nagy siker, ha egy páciensnél életmódváltást tudok elérni

Interjúsorozatot indítunk, amelynek keretében klinikánk valamennyi munkatársát szeretnénk bemutatni. Elsőként dr. Tóth Péter vállalta a megmérettetést, aki főként a parodontológia és az implantológia területén nyújt segítséget pácienseinknek.

A “Mi leszel, ha nagy leszel?” kérdésre mikor válaszoltad először, hogy fogorvos?

Az iskolában hetedikes lehettem, amikor az volt a feladat, hogy egy táblára mindenki írja le a nevét és azt a foglalkozást, amit később űzni szeretne. Apukám fogorvos volt, és akkor hirtelen nem jutott más eszembe, mint hogy én is fogorvos szeretnék lenni, de ez még nem volt tudatos választás.

Végül miért választottad ezt a szakmát?

Érettségi előtt kezdtem el egyre erősebben érezni, hogy egy olyan kihívásra vágyom, amivel ki tudok tűnni a padtársaim közül. Akkor fogalmazódott meg bennem, hogy apámhoz hasonlóan én is ezt a pályát szeretném bejárni. Harmadik gyerek vagyok, és mivel testvéreim nem ebben az irányban indultak el, éreztem egy kisebb szülői nyomást is. De erre végül nem volt szükség, mert vonzónak találtam a pályát és a kihívást.

Mióta vagy a fogorvosi pályán?

2009-ben szereztem a diplomámat, ezt megelőzően, diákéveim alatt azonban már intenzíven dolgoztam apukám magán és TB finanszírozott körzetében. Az asszisztálástól kezdve az apróbb fogorvosi munkákon át az önálló kezelésekig sokféle feladatot végeztem, sok tapasztalatot gyűjtöttem.

Milyen szakterületre specializálódtál? Mik az erősségeid?

A fogászaton belül a parodontológiát választottam. Ezt érzem talán legközelebbinek az általános orvosláshoz, emellett tetszik, hogy parodontológusként szinte az összes fogászati szakterülethez van kapcsolódási pont. Vonzónak találom a feladat összetettségét is. Ha például egy ínygyógyulást szeretnénk elérni, akkor az ehhez szükséges lépések, tehát a fogmosás-oktatás, a régi tömések és pótlások korrekciója, a műtéti rekonstrukciók, a lágyszövetplasztikák és a kisebb-nagyobb csontpótlások mind-mind a parodontológus profil alá tartoznak. Szakterületemen főként a sebészi feladatokat szeretem, mert ezek segítségével nagy és látványos lépéseket lehet megtenni a beteg gyógyulásának irányában.

Milyen típusú kezeléseket, beavatkozásokat végzel legnagyobb számban?

Implantáció, fogágy (parodontológia) előkezelés, sebészi korrekciók, lágyszövet plasztikák, szájhigiénés tanácsadások és általános fogászat (tömések, pótlások).

Mit tartasz a legnagyobb szakmai sikerednek?

Nagy sikerként élem meg, ha egy páciensnél életmódváltást tudok elérni, legyen szó a dohányzásról való leszokásról, a fogmosás gyakorlásról vagy a fontosabb szájhigiénés szokások elsajátításáról. Azt is sikerként értékelem, ha hosszú távú, tartós eredményeket tudok elérni. Szerencsére szép számmal vannak ilyen eseteim.

Számon tartod, hogy eddig hány páciensed volt? Hány fogat kezeltél? Hány fogsort tettél szebbé?

Nem számolom, de majdnem minden páciensemről készül fotódokumentáció, és ezeket pedig megőrzöm. Az első implantációmról készült dokumentációt például egy kockásfüzet tartalmazza, ezt mindig büszkén mutogatom a rezidenseimnek, mint történelmi emléket.

Van-e valamilyen speciális módszered, amivel megnyugtatod a kezelőszékben ülőket?

Általában a nem mindig jól érthető vicceimmel szoktam megnyugtatni a pácienseimet, pontosabban ezekkel terelem el a figyelmüket. Ezen felül a szakmai tudásommal és tapasztalatommal próbálom éreztetni velük, hogy jó kezekben vannak.

Miért választottad az iDentity Clinic csapatát?

Szükségem volt valami másra, valami újra, egy új szakmai kihívásra. Évtizedes pályafutásom alatt sok tapasztalatot gyűjtöttem, sokat tanultam, még a hibákból és a kudarcokból is. Ezeket szeretném itt felhasználni, ezekre szeretnék itt építeni. Ez a saját rendelő egy új álom, egy új szakmai identitás, amelyet kiváló szakemberek, remek munkatársak alkotnak.

Anna

ÍNYRECESSZIÓT KEZELT DR TÓTH PÉTER, SZAKSZERÛEN ÉS FÁJDALOMMENTESEN. A GYÓGYULÁSI FOLYAMATOT VÉGIGKÍSÉRTE, PANASZOK ESETÉN AZONNAL SEGÍTETT, ÍGY 100%-OS EREDMÉNYT ÉRT EL. A KEZELÉSEK SORÁN PÉTER HUMORA GARANTÁLT, A FELKÉSZÜLTSÉGE PEDIG MAXIMÁLIS, AKI HOZZÁ KERÜL, A LEGJOBB KEZEKBEN LESZ ÉS SZÍVESEN JÁR MAJD FOGORVOSHOZ!

Péter

ÁLLANDÓ FOGFÁJÁSOMAT EGY IDEGHEZ KÖZELI BÖLCSESSÉGFOG OKOZTA, AMELYET SEBÉSZETILEG KELLETT ELTÁVOLÍTANI. PÉTER MAGABIZTOSAN OLDOTTA MEG A KOMPLEX ÉS HOSSZADALMAS FELADATOT. AZÓTA FELESÉGEMMEL MINDIG PÉTERHEZ FORDULUNK SZÁJSEBÉSZETI PROBLÉMÁINKKAL, AKI MINDEN ALKALOMMAL KOMPETENSEN ÉS VILÁGOSAN KOMMUNIKÁLJA A BEAVATKAZÁSOK KIHÍVÁSAIT, ÉS FELKÉSZÜLTEN FOGAD BENNÜNKET.

Panasza van?
Írjon nekünk!

Gyors és hatékony fogászati kezelés, akár azonnal.
Kérjen visszahívást még ma!

További blogbejegyzéseink

Fogászat története

Az ókorban már nem csak húztak, hanem fúrtak is

A fogászat az egyik legősibb mesterség, ezt bizonyítják a sokszor több ezer éves régészeti leletek. Legújabb blogcikkünkben a fogorvoslás történetének legérdekesebb fejezeteit, mérföldköveit szedtük össze a teljesség igénye nélkül.

Küldjön üzenetet!

Küldje el üzenetét, írja meg mikor lenne a leg megfelelőbb Önnek a kezelés. Kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Elérhetőségek

Telefonszám:
+36 70 733 5333
Cím:

1117 Budapest, Móricz Zsigmond Körtér 15.
3. emelt 8. ajtó • Kapucsengő: 31

Kérjen ingyenes visszahívást

Kollégánk 24 órán belül (munkanapon) felveszi Önnel a kapcsolatot!