fbpx

FOGSZABÁLYOZÁS

Rögzített és kivehető fogszabályozó készülékek
Az iDentity Clininc Budapest rendelőjében a legmodernebb fogszabályozó készülékek és kezelések is elérhetők. Elsődleges célunk a fogak és a fogsor funkciójának visszaállítása, a harapási rendellenességek megszűntetése.

Miért van szükség a fogszabályozásra?

A laikusok és a szakorvosok egy része is úgy tekint a fogszabályozásra, mint egy esztétikai kezelésre. Ezzel ellentétben a fogszabályozás – mint orvosi beavatkozás – elsődleges célja a fogak, illetve a fogsor funkciójának a visszaállítása, és ezáltal a fogak hosszú távú egészségének megőrzése.

Ha valakinek kiváló a szájhigiéniája és egészséges a fogsora, de kuszák a fogai, akkor az jelentősen rombolhatja az illető önbizalmát. Szebb fogakkal bátrabban mosolyog az ember, ami a társas érintkezések során rendkívül fontos. Ez lehet a fogszabályozás esztétikai indikációja.

Több évtizedes
szakmai tapasztalat
Precíz fogorvosi
diagnosztika
A teljes rehabilitáció
szakértője

Akkreditált fogászati
képzőcentrum orvosok számára

SZEBB FOGAKKAL BÁTRABBAN MOSOLYOG AZ EMBER

Rögzített fogszabályozó készülékek

Ezeket a készülékeket közvetlenül a fogazatra ragasztják. Két típusuk létezik: (1) a hagyományos, fémligatúrás rögzített fogszabályzók és az (2) önligírozó (önzáró) rögzített fogszabályzók.

Ez utóbbiaknál gyengédebben, kíméletesebben lehet mozgatni a fogakat. Az eljárást jól ki lehet egészíteni különböző típusú gumihúzásokkal, amikkel állkapocs pozícióbeli eltéréseket (pl. mélyharapást, nyitott harapást) lehet összehangolni.

A rögzített fogszabályozóknál használt ún. brackettek készülhetnek fémből és kerámiából. Ez utóbbi esztétikusabb, de drágább megoldás.

A FOGSZABÁLYOZÁS IDŐSEBB KORBAN IS ELKEZDHETŐ

Budapesten a Móricz Zsigmond körtérnél

Miért válaszd az iDentity Clinic fogászati klinikát?

Kivehető fogszabályozó készülékek

A kivehető fogszabályozókat a hagyományos értelemben véve alapvetően a váltófogazati stádiumban, 14 éves korig bezárólag alkalmazzák. Az aligner sínek kivételével ezek funkcionális készüléknek tekinthetők. Ez azt jelenti, hogy nem a fogakat mozgatják és alakítják, hanem olyan izommozgásokat indukálnak, illetve olyan pozícióba helyezik a nyelvet és a környező lágyszöveteket, hogy az állcsontok és izmok fejlődése során a fogak megfelelő pozícióba és helyre vándoroljanak.

Az ún. retenciós készülékek a kivehető fogszabályozók egy speciális alfaját képezik. Ezeket a változatokat a fogszabályozást követően, az elért eredmények stabilizálása, fenntartása érdekében kell viselni.

Időpontfoglalás kényelmesen, biztonságosan otthonából.

Átlátszó fogszabályozó sínek

A fogszabályozó készülékeknek egy divatos csoportját képezik az ún. aligner típusú, átlátszó, fogra helyezhető sínek. A kezelés első fázisában a fogazatról egy pontos lenyomatot vesznek, erre készül egy gipszminta, amit beszkennelnek. A számítógép ezt felhasználva kiértékeli fogak pozícióját és méretét, majd egy komplett kezelési tervet készít arról, hogy melyik fogat hova kell pozícionálni a kívánt eredmény elérése érdekében.

A fogakat a speciális program lépésről-lépésre, tizedmilliméterenként mozgatja. Minden lépésről modell készül, ami alapján a sínt legyártják. Ezeket a síneket kell viselni és cserélgetni 2-3 hetes váltásokkal. Ezek a készülékek egész nap szájban lehetnek, csak evéshez tanácsos őket kivenni.

Küldjön üzenetet!

Küldje el üzenetét, írja meg mikor lenne a leg megfelelőbb Önnek a kezelés. Kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Elérhetőségek

Telefonszám:
+36 70 733 5333
Cím:

1117 Budapest, Móricz Zsigmond Körtér 15.
3. emelt 8. ajtó • Kapucsengő: 31

Kérjen ingyenes visszahívást

Kollégánk 24 órán belül (munkanapon) felveszi Önnel a kapcsolatot!