fbpx

BLOG

Tengerbiológus helyett inkább fogorvos lettem

Bemutatkozó interjúsorozatunk harmadik részében dr. Bagi Stefánia fogorvosi pályafutásáról tudhatunk meg kulisszatitkokat. Stefánia az esztétikai fogászat, az endodoncia és a protetika területén áll pácienseink rendelkezésére.

A „Mi leszel, ha nagy leszel?” kérdésre mikor válaszoltad először, hogy fogorvos?

Szerencsésnek mondhatom magam, mert már gyerekkoromban megtanulhattam búvárkodni. A tenger élővilága azonnal lenyűgözött, rögtön el is döntöttem, hogy én biztosan tengerbiológus leszek. A gimnáziumi években ezért gőzerővel tanultam a biológiát és a kémiát, hogy az álmom valóra váljon, és mindig a tenger közelében lehessek.

Aztán egyszer csak jött egy fordulat, és mélyebben belegondolva rájöttem, nem biztos, hogy a legjobb döntést hozom, ha Magyarországon szeretnék tengerbiológus lenni. Arra jutottam, hogy olyan hivatást kellene inkább választanom, ami mellett a tenger szeretete és a búvárkodás megmaradhat az életemben hobbyként. Így nagyjából az érettségi előtt döntöttem el, hogy orvos szeretnek lenni.

Miért a fogorvosi szakmát választottad?

A fogorvosi hivatásban mind a gyógyítás, mind az alkotás szerepet kap. Mindig is szerettem segíteni az embereknek, szeretem szebbé varázsolni az életüket. Jó érzéssel tölt el alkotni, támogatást nyújtani, ezáltal pedig nyomot hagyni a világban.

Nőként olyan orvosi pályát szerettem volna választani, ami mellett a családra is elég figyelmet fordíthatok. Jelenlegi időbeosztásom rugalmas, nem kell éjszakánként, hétvégente ügyelni, és a munka mellett a családra, a barátokra és az utazásra is jut időm.

Mióta vagy a fogorvosi pályán?

2016-ban végeztem a Semmelweis Egyetemen. A diploma megszerzése után azonnal egy kiváló magánrendelőben helyezkedhettem el, ahol évekig nagy lelkesedéssel gyűjtöttem a tapasztalatokat.

Milyen szakterületre specializálódtál?

A szívemhez legközelebb az esztétikai fogászat és a gyökérkezelés területe áll. Többek között azért, mert mindkettő nagy precizitást és türelmet igényel. Igyekszem a tömésekkel, onlay betétekkel, koronákkal a lehető legtermészetesebben helyreállítani a páciensek fogait. A gyökérkezelés során nagyobb szerepet kap a gyógyítás. Jó érzés a pácienseknek segíteni, és megszüntetni a fájdalmukat.

Mik az erősségeid?

Könnyen megnyugszanak az emberek a közelemben. Ez jó hír azoknak, akik a fogorvosi székembe ülnek.

Milyen típusú kezeléseket végzel a legnagyobb számban?

Többnyire fogmegtartásra irányuló kezeléseket végzek, ezek közé tartoznak többek között például a tömések, a gyökérkezelések és a fogpótlások. Jó érzéssel tölt el, amikor a páciensek a munkámnak köszönhetően újra felhőtlenül tudnak mosolyogni.

Mit tartasz a legnagyobb szakmai sikerednek?

Nagy kihívást jelent a gyökérkezelések során a beszűkült gyökércsatornák kezelése. Volt egy olyan fiatal páciensem, akinek ki akarták húzni a bal felső metszőfogát, mert nem látszódott a gyökércsatorna a röntgenfelvételen sem, és azt állították neki, hogy így nem lehet elvégezni a kezelést. A CT felvétel alapján is komplikáltnak tűnt a helyzet, de azt mondtam neki, hogy ha az én fogamról lenne szó, biztosan adnék esélyt a csatorna megtalálására. Így is döntöttünk, és szerencsére a történetnek happy end lett a vége.

Volt egy másik, szintén nagyon fiatal páciensem, akinek egyéb betegségek miatt nagyon rossz állapotban voltak a fogai. A kezelést altatásban kellett végeznünk, mert annyira félt. Amikor felébredt a többórás beavatkozás után, egy teljesen új fiatalember nézett rám. A kezelés előtt szinte az összes foga el volt szuvasodva, de az altatás végére mindegyiket sikerült ellátni direkt restaurációkkal. A változás óriási volt. A kezelés végén az örömtől sírva fakadt és megölelt. Nagyon megható volt.

Számon tartod, hány páciensed volt eddig? Hány fogat kezeltél? Hány fogsort tettel szebbé?

Emlékszem, az első pár páciensnél még számoltam, de elég hamar elvesztettem a fonalat. Inkább a minőségre koncentráltam, mint az esetek számolására. Ha tippelni kellene, szerintem nagyjából 1000 fogat látok el évente.

Van valamilyen speciális módszered, amivel megnyugtatod a pácienseket?

Szeretem megbeszélni velük, hogy pontosan mi fog történni a kezelés során. Azt gondolom, ha tisztában vannak vele, akkor ők is nyugodtabban ülnek a székben, és nem érheti őket meglepetés. Sokszor kapom azt a visszajelzést, hogy megnyugtató a közelemben lenni, így viszonylag könnyű dolgom van.

Miért választottad az Identity csapatát?

Már régóta ismerjük egymást a kollégákkal, évek óta együtt dolgozunk. Szeretek ennek a nagyszerű közösségnek a tagja lenni, mindenkinek megvan a maga szakterülete, tiszteljük egymás munkásságát. Az iDentity egy igazán jó csapat, mind szakmailag, mind a hétköznapokban.

Panasza van?
Írjon nekünk!

Gyors és hatékony fogászati kezelés, akár azonnal.
Kérjen visszahívást még ma!

További blogbejegyzéseink

Fogászat története

Az ókorban már nem csak húztak, hanem fúrtak is

A fogászat az egyik legősibb mesterség, ezt bizonyítják a sokszor több ezer éves régészeti leletek. Legújabb blogcikkünkben a fogorvoslás történetének legérdekesebb fejezeteit, mérföldköveit szedtük össze a teljesség igénye nélkül.

Küldjön üzenetet!

Küldje el üzenetét, írja meg mikor lenne a leg megfelelőbb Önnek a kezelés. Kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Elérhetőségek

Telefonszám:
+36 70 733 5333
Cím:

1117 Budapest, Móricz Zsigmond Körtér 15.
3. emelt 8. ajtó • Kapucsengő: 31

Kérjen ingyenes visszahívást

Kollégánk 24 órán belül (munkanapon) felveszi Önnel a kapcsolatot!