fbpx

Teljes rehabilitáció szólókoronákkal, implantátumokkal és harapásemeléssel

Teljes rehabilitáció szólókoronákkal, implantátumokkal és harapásemeléssel

Teljes rehabilitáció

Mivel keresett meg bennünket a páciens?

Páciensünk egyenesen Washingtonból érkezett hozzánk. Ahogy az jellemző a világ szinte minden országára, a fogászati kezelések neki is nagy megterhelést jelentettek volna saját hazájában, így mivel kifejezetten összetett és nagy volumenű beavatkozásra volt szüksége, alternatív megoldást keresett. Fogazata laikusok számára kétségbeejtő állapotúnak tűnhetett, de szakmai szempontok alapján szerencsésnek volt tekinthető. Mivel extrém erős garatreflexxel küszködik, a fogorvosi beavatkozások az esetében kifejezetten nehezen kivitelezhetők. Egy ilyen terjedelmű kezelés-sorozatot csak altatásban tudott elképzelni.

Egy európai értékek szerint természetes megjelenésűnek számító fogazatra vágyott, ami az idegenek számára nem hivalkodó, és amiről nem lehet megállapítani, hogy nem a sajátja. Szeretett volna egyszer véget vetni a végeláthatatlan fogorvosi kezeléseinek, és azzal a tudattal élni, hogy fogsora rendezett és biztonságban van.

Milyen diagnózist állítottunk fel?

Az ijesztő megjelenés ellenére a fogak tartószerkezete, a parodontium és a csont szerencsére egészséges állapotban voltak, így a fogak elég erősek voltak ahhoz, hogy ne kelljen őket eltávolítani. Koronai részük szinte mindegyik fog esetében, minden felszínen töméssel volt ellátott, ezért ezek helyett magától értetődően olyan koronákat kellett készíteni, amelyek jóval erősebbek, ellenállóbbak és tartósabbak. Két hiányzó foga volt, amelyeket a tökéletes eredmény érdekében implantátummal szeretett volna pótolni. A legnagyobb kihívást szakmai szempontból erősen süllyedt és „hátratolódott” harapása jelentette, de az előzetes mérések alapján megállapítottuk, hogy ezt komolyabb műtéti és fogszabályozási kezelések nélkül is helyre lehet állítani.

Milyen kezelési tervet dolgoztunk ki?

Mivel az implantátumok beültetése után gyógyulási időre van szükség, és több úgynevezett előkészítő beavatkozás végrehajtása is indokolt volt, ezért a kezelési tervet több fázisra kellett osztani. A páciens esetében kétszer 4 óra altatásos bevatkozásra volt szükség, ami megterhelő a szervezet számára, ezért a beavatkozások között minimum 6 hetet várnunk kellett. A páciens munkájából kifolyólag szerette volna, hogy a folyamat még a nyáron befejeződjön, így viszont a szokásos 3 hónapos gyógyulási időt nem lehetett volna beiktatni. Az áthidaló megoldás az volt, hogy a Straumann implantátumok prémium típusát javasoltuk számára, amely a gyártó előírása szerint 6 hét után már megterhelhető és amelyre elkészíthető a végleges fogpótlás.

Hogyan zajlott a beavatkozás?

Az első kezelés alkalmával elvégeztük az implantációs beavatkozásokat, illetve minden olyan műveletet, amelyek szükségesek ahhoz, hogy biztonsággal el tudjuk dönteni, az eredetileg felállított kezelési terv kivitelezhető. Több fogat kellett felépíteni és több csapot kellett elhelyezni a gyökércsatornákba. Tanulmányi lenyomatokat és gipszmintákat készítettünk, amelyek segítségével meg tudtuk tervezni a végleges fogpótlást.

Az első altatás alkalmával a felső fogakat készítettük elő a koronákhoz, illetve ideiglenes koronákat készítettünk. A második altatáskor az alsó fogakat készítettük elő és levettük a precíziós lenyomatokat a végleges koronákhoz. A fogpótlások elkészítésének további lépéseit, a próbákat már nem altatásban végeztük, mert ezek gyorsabb és jobban tolerálható kezelések voltak.

A legnagyobb kihívást a „speciális” harapási helyzet jelentette, így a biztos eredmény érdekében támasztócsapos regisztrációt alkalmaztunk a harapási pozíció tökéletes meghatározásához. Ezzel úgynevezett teljesen egyéni értékű meghatározást tudunk elvégezni a páciens egyedi harapási helyzetére úgy, hogy az álkapocs mozgásokat is tökéletesen tudjuk modellezni.

A páciens véleménye

A páciens a kezelések befejeztével elmondta, a leghihetetlenebb számára az, hogy valós megoldást találtak fogazati problémáira. Ez korábban csak egy illúziónak tűnt. Pontosan azt kapta, amit szeretett volna, és nagyon megkönnyebbült, hogy valóban a folyamat végére ért.

Jó döntésnek tartja, hogy kompromisszumok nélkül állíthattuk össze a kezelési tervet és végezhettük el a beavatkozásokat. Mivel cirkónium koronákat kapott minden fogára és a legmagasabb minőségű implantátumokat választotta, ezért jó eséllyel a végeredmény egy életen át ki fogja szolgálni. Ennek legfontosabb záloga, hogy rendszeresen ellenőriztesse a fogait szakorvos által és a szájhigiéniájára a lehető legjobban figyeljen oda. Ehhez minden szükséges információt és tudást megkapott egyéni dentálhigiéniai oktatásunk alkalmával. Ha pontosan betartja a tanultakat, nem történhet baj.

Főbb adatok

8 hét

Panasza van?
Írjon nekünk!

Gyors és hatékony fogászati kezelés, akár azonnal.
Kérjen visszahívást még ma!

Küldjön üzenetet!

Küldje el üzenetét, írja meg mikor lenne a leg megfelelőbb Önnek a kezelés. Kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Elérhetőségek

Telefonszám:
+36 70 733 5333
Cím:

1117 Budapest, Móricz Zsigmond Körtér 15.
3. emelt 8. ajtó • Kapucsengő: 31

Kérjen ingyenes visszahívást

Kollégánk 24 órán belül (munkanapon) felveszi Önnel a kapcsolatot!