fbpx

IMPLANTOLÓGIA

Visszaadjuk a rágófunkciót és az arc harmóniáját.
Foghiány esetén az implantáció a legmodernebb fogpótlási eljárás, amelynek segítségével jelentős változás érhető el a páciens életminőségében.

Az implantáció tartós
megoldást ad

A foghiány teljes (foggyökérre és koronára is kiterjedő) pótlására az egyetlen lehetőséget a műgyökér beültetés, vagyis az implantáció jelenti. Ennek kivitelezésére több módszer is ismert, a leginkább elfogadott megoldás az állcsontba helyezett implantátum, amelyre bármilyen fogpótlás (korona, protézis, híd) elhelyezhető.

Az implantáció a fogpótló eljárások közül a legkorszerűbb beavatkozás, amely kiemelkedően tartós, akár évtizedekre szóló megoldást jelent a foghiány kezelésére. Fontos tudni, hogy gyakorlatilag minden esetben alkalmazható, csak a megfelelő módszert kell kiválasztani.

Több évtizedes
szakmai tapasztalat
Precíz fogorvosi
diagnosztika
A teljes rehabilitáció
szakértője

Akkreditált fogászati
képzőcentrum orvosok számára

ÉVTIZEDEKRE SZÓLÓ MEGOLDÁS

Az implantáció előnyei szóló foghiány esetén

  1. A fogpótlás készítése nem érinti a többi meglévő fogat.
  2. Egy hídpótlásnál több fog is érintett, így ha ezekkel történik valami, jó eséllyel az egész hidat le kell cserélni.
  3. A fogak tisztítása jóval egyszerűbb, fogselyemmel és fogköztisztító segítségével is jobban be lehet nyúlni a fogak közé.
  4. Implantátumnál mindig csavarozott fogpótlást készítünk, így a korona javítható, visszacsavarozható, ezért általában nincs szükség új pótlások készítésére.
  5. Újabb foghiányok esetén a meglévő implantátumokat fel lehet használni más típusú fogpótlások horgonyzására is.

Budapesten a Móricz Zsigmond körtérnél

Miért válaszd az iDentity Clinic fogászati klinikát?

Csontpótlási eljárások

Mivel a műgyökeret az állcsontba ültetjük be, az implantáció alapfeltétele a megfelelő csontkínálat. Mivel a fogvesztést elszenvedett terület csontozata fokozatosan leépül, elsorvad, idővel eléri azt a szintet, amikor már nincs elegendő mennyiségű csont egy műgyökér beültetéséhez. A csontpótlásra többféle módszer létezik: az arcüregemelés (sinus lift) és az állcsontgerinc pótlás (augmentáció). Az eljárás kisebb csonthiány esetén ez az implantátum beültetésével egy időben elvégezhető, nagyobb csonthiánynál azonban hónapokkal a beavatkozás előtt meg kell ejteni.

Az implantációs fogpótlás menete

Az implantáció során létrehozott fogpótlás három részből áll:

  • Az implantátumból, vagyis a csontba ültetett műgyökérből.
  • A felépítményből (fejrészből), amit az implantátumba rögzítünk egy átmenő csavarral.
  • A felépítményhez rögzítjük a fogpótlást, ami lehet korona, protézis vagy híd.

Az implantátum behelyezése után meg kell várni, amíg az érintett terület meggyógyul, ez általában 3 hónapot vesz igénybe. Ezalatt az implantátum csontosodik és gyakorlatilag összenő a páciens saját csontszövettel, így biztonsággal el tudja viselni a nagy rágóterhelést. Ha csontpótlásra került sor, a gyógyulási idő ennél is több lehet, akár 6 hónapot is elérheti.

Időpontfoglalás kényelmesen, biztonságosan otthonából.

MINDEN TÍPUSÚ FOGHIÁNY PÓTLÁSÁRA ALKALMAS

Alkalmazott technológia

Az iDentity Clinic Budapest rendelőjében kizárólag a világ vezető implantátumgyártóinak csúcsminőségű termékeit használjuk. Ezek egyike a svájci Straumann Csoport, amely világelső az esztétikai fogászati anyagok, eszközök és megoldások előállításában. A másik gyártó a brazil NeoDent, amely szintén a Straumann vállalatcsoport tagja. Mind a Straumann, mind a NeoDent implantátumokra örök, vagyis élethosszig tartó garancia érvényes, amelyet rendelőnkben lehet érvényesíteni. Probléma esetén a két cég ingyen biztosítja az új implantátumot és az implantátum-rendszer egyéb cserélendő elemeit.

Kapcsolódó blogcikkeink

Küldjön üzenetet!

Küldje el üzenetét, írja meg mikor lenne a leg megfelelőbb Önnek a kezelés. Kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Elérhetőségek

Telefonszám:
+36 70 733 5333
Cím:

1117 Budapest, Móricz Zsigmond Körtér 15.
3. emelt 8. ajtó • Kapucsengő: 31

Kérjen ingyenes visszahívást

Kollégánk 24 órán belül (munkanapon) felveszi Önnel a kapcsolatot!