fbpx

SZÁJSEBÉSZET

Fogeltávolítás, foghúzás
Specialistáink magas minőségű anyagok és eszközök használatával végzik a sebészi beavatkozásokat, legyen szó bölcsességfogak eltávolításáról vagy kiterjedt csontpótlást igénylő implantációs műtétről.

Általánosságban a szájsebészetről

A legrövidebb definíció alapján a szájsebészet tárgykörébe a sebészeti módszerekkel és eszközökkel végzett fogászati beavatkozások tartoznak. Egy másik megfogalmazás szerint ebbe a kategóriába soroljuk azokat a műtéti folyamatokat is magukban foglaló sürgősségi vagy tervezett kezeléseket, amelyekhez az általános fogorvosi eljárások már nem elégségesek.

A leggyakoribb szájsebészeti beavatkozás a fogeltávolítás. Ezen felül azonban számos fogászati területen van szükség sebészeti módszerekre, így például a fogbeültetések, a gyökérkezelések, valamint a fogágy és az íny betegségeinek gyógyítása esetében.

A korszerű eljárásoknak és a modern érzéstelenítő anyagoknak köszönhetően gyakorlatilag az összes szájsebészeti műtét fájdalommentesen végezhető el.

Több évtizedes
szakmai tapasztalat
Precíz fogorvosi
diagnosztika
A teljes rehabilitáció
szakértője

Akkreditált fogászati
képzőcentrum orvosok számára

GYORS ÉS FÁJDALOMMENTES SZÁJSEBÉSZETI BEAVATKOZÁSOK

Fogeltávolítások, foghúzások

Általánosságban elmondható, hogy akkor van szükség egy fog eltávolítására, amikor azt már semmilyen egyéb módon nem lehet meggyógyítani. A rossz állapotú, nagymértékben destruált, szuvas, gyulladt fogaknál, amelyek gyökérkezeléssel (endodoncia) sem menthetők meg, az egyetlen szóba jöhető terápia a fogeltávolítás (extrakció) lehet. Ugyancsak ez a megoldás, ha nem jár sikerrel a fogágykezelés vagy akkor, ha a fogszabályozási eljárás során helyet kell csinálni a fogsor alakításához.

Budapesten a Móricz Zsigmond körtérnél

Miért válaszd az iDentity Clinic fogászati klinikát?

Bölcsességfogak műtéti eltávolítása

Ez is a gyakori szájsebészeti eljárások közé tartozik, amire több okból is sor kerülhet. Az egyik ok evolúciós eredetű. Az emberi állcsont évmilliók alatt lezajlott folyamatos rövidülése miatt a bölcsesség fogaknak nem mindig jut elég hely, így gyakran rossz pozícióban, rossz szögben törnek elő. Emellett sokszor előfordul, hogy az általuk okozott nyomás miatt a fogsor aszimmetrikussá válik, és a fogak összetorlódnak, elcsúsznak egymás mellett. Az is problémát jelenthet, hogy pozíciójukból fakadóan nincs igazi rágófunkciójuk, vagyis nincs öntisztulásuk, és fogkefével is nehezebb ápolni, tisztán tartani őket. Ennek következtében gyakran fogkövesek és lepedékesek, és hajlamosak az elszíneződésre, a gyulladásra.

A bölcsességfogak idővel szinte mindenkinél gondot okoznak, amire célszerű előre felkészülni.

Időpontfoglalás kényelmesen, biztonságosan otthonából.

Implantológia és szájsebészet

A foghiány teljes (foggyökérre és koronára is kiterjedő) pótlására az egyetlen lehetőséget a műgyökér beültetés, vagyis az implantáció jelenti. Erre több megoldás is létezik, a leginkább elfogadott és korszerűnek tartott az úgynevezett enosseális (csontba helyezett) implantátum.

Az implantáció folyamatának gyakorlatilag valamennyi fázisában fontos szerepe van a sebészeti módszereknek. Ezek közé tartozik a csontpótló eljárások kivitelezése (például arcüregemelés, állcsontgerinc csontpótlás) vagy maga a műgyökér csontba helyezése.

Parodontológia és szájsebészet

A fogágy és íny betegségeinek kezeléséhez szintén gyakran van szükség sebészeti beavatkozásra. A gyulladt szövetállomány eltávolítása, illetve a lebenyes tasakműtétek végrehajtása például precíz sebészi munkát követel. Ugyanez a helyzet a fognyakról visszahúzódott íny kezelésénél, az úgynevezett esztétikai ínyplasztikai műtéteknél is.

Endodoncia és szájsebészet

A gyökérkezelés, vagy másnéven endodoncia, az egyik legösszetettebb fogászati eljárás. Végrehajtásához tapasztalt szakemberre, precíz diagnosztikára, fejlett technológiára, valamint modern eszközökre és anyagokra van szükség.

A legnagyobb odafigyelés és precizitás ellenére a gyökérkezelés után előfordulhat, hogy a gyökércsúcs végén gyulladás alakul ki. Ez a gyulladás fájdalmas ciszta megjelenését is eredményezheti, amelytől úgynevezett gyökércsúcs levágással (gyökércsúcs rezekcióval) szabadulhatunk meg. Ez klasszikus szájsebészeti beavatkozásnak számít.

Küldjön üzenetet!

Küldje el üzenetét, írja meg mikor lenne a leg megfelelőbb Önnek a kezelés. Kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Elérhetőségek

Telefonszám:
+36 70 733 5333
Cím:

1117 Budapest, Móricz Zsigmond Körtér 15.
3. emelt 8. ajtó • Kapucsengő: 31

Kérjen ingyenes visszahívást

Kollégánk 24 órán belül (munkanapon) felveszi Önnel a kapcsolatot!