fbpx

DENTÁLHIGIÉNIA

Segítünk megőrizni a szájüregi egészséget és az ép fogakat.
A nagyobb fogászati beavatkozások elkerülhetők a rendszeres fogkőeltávolítással és a helyes szájápolási szokások betartásával.

A fogkő ádáz ellenségünk

A fogkő a fogak felszínén keletkező lepedék (plakk) elmeszesedett, mineralizált, megkeményedett változata. A lepedék nagy részét rendszeres fogmosással el lehet távolítani, de hiába vagyunk alaposak, 100 százalékos munkát nem tudunk végezni, így csak lassítani tudjuk a folyamatot. Mivel a baktériumokat tartalmazó felrakódások, vagyis a fogkövek kellemetlen leheletet, ínyvérzést, ínygyulladást vagy akár súlyos fogágybetegséget is okozhatnak, rendszeres időközönként végzett eltávolításuk rendkívül fontos.

Több évtizedes
szakmai tapasztalat
Precíz fogorvosi
diagnosztika
A teljes rehabilitáció
szakértője

Akkreditált fogászati
képzőcentrum orvosok számára

Ne adj esélyt a baktériumoknak!

Professzionális fogkőeltávolítás

Míg a lepedéket otthon is el tudjuk távolítani, a fogkövektől csak professzionális eszközökkel és módszerekkel lehet megszabadulni. Az iDentity Clinic szakemberei nem csak a hagyományosnak tekinthető fogtisztításban jártasak, hanem a modern, irányított biofilm terápiában is nagy tapasztalattal bírnak.

Kiegészítő szolgáltatásként dentálhigiénikusaink szájhigiénés tanácsadást adnak és külön szájhigiénés tréninget is végeznek, hiszen a valódi megelőzés a helyes szájápolási szokások elsajátításában rejlik.

HATÉKONY FEGYVEREINK VANNAK A FOGKŐ ELLEN

Budapesten a Móricz Zsigmond körtérnél

Miért válaszd az iDentity Clinic fogászati klinikát?

Depurálás és polírozás

A fogkő darabos részének ultrahangos eszközökkel vagy kézi műszerekkel történő professzionális eltávolítását depurálásnak nevezzük. A szabályozható frekvenciájú készülék (depurátor) segítségével a fogkő eltávolítása fogról fogra történik anélkül, hogy a fogzománc megsérülne. A sima fogfelszín kialakítása polírozással történik. Az esztétikai szempontok mellett ez a fázis garantálja, hogy a legapróbb fogkődarabkáktól is megszabaduljunk.


Az eljárás időigénye függ a fogkőlerakódás mértékétől. Ez a tapasztalatok szerint minimum 45 percet vesz igénybe, de előfordulhat ennek többszöröse is.

Irányított biofilm terápia

Ez a ma ismert egyik legmodernebb módszer, amelynek segítségével hatékonyan és kíméletesen távolíthatók el a lerakódások és az elszíneződések. Az irányított biofilm terápia alapvetően egy rendszeresen alkalmazható, megelőző jellegű szájhigiéniás protokoll. A hagyományos dentálhigiéniai kezelésekhez képest (depurálás és polírozás) gyorsabb, teljesen fájdalommentes és kevésbé invazív, vagyis egyáltalán nem károsítja a lágyszöveteket és a fogszöveteket.

FOGKŐELTÁVOLÍTÁS MELLÉ SZÁJHIGIÉNIÁS TANÁCSADÁS IS JÁR

Szájhigiéniás oktatás

Az általunk nyújtott szolgáltatások egyike a széles körben elismert iTOP (individully trained oral prophylaxis) oktatás. Ennek során a páciensek dentálhigiéniai szakembereink segítségével egyénre szabottan sajátíthatják el a szájhigénés eszközök használatának helyes technikáját. A kezelés lényeges eleme a páciens aktív közreműködése az új mozdulatok begyakorlása érdekében.

Milyen előnyökkel jár az iTOP oktatáson való részvétel?

  • a megfelelő szájhigéné kialakításával számos betegség megelőzhető,
  • a fogászati beavatkozások nagy része elkerülhetővé válik,
  • az elsajátított technikák implantátumok és fogpótlások esetén elengedhetetlenek a tartós eredmények elérése érdekében.

Időpontfoglalás kényelmesen, biztonságosan otthonából.

Dentálhigiéniai programjaink

A szakembereink által összeállított programokon való részvételt alapvetően minden páciensünknek ajánljuk, de különösen azoknak, akik fogágybetegségben szenvednek, nagyobb fogászati szanáláson estek át vagy az orális egészség szempontjából magasabb rizikójúnak számítanak (pl. cukorbetegek, erős dohányosok).

A 2 alkalmas csomag tartalma:

  • Professzionális fogtisztítás
  • Szájhigiénés oktatás (iTOP) + sópolírozáss (AirFlow)

A 3 alkalmas csomag tartalma:

  • Professzionális fogtisztítás
  • Szájhigiénés oktatás (iTOP) + sópolírozáss (AirFlow)
  • Gyakorlati oktatás (iTOP) + + sópolírozáss (AirFlow)

Küldjön üzenetet!

Küldje el üzenetét, írja meg mikor lenne a leg megfelelőbb Önnek a kezelés. Kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Elérhetőségek

Telefonszám:
+36 70 733 5333
Cím:

1117 Budapest, Móricz Zsigmond Körtér 15.
3. emelt 8. ajtó • Kapucsengő: 31

Kérjen ingyenes visszahívást

Kollégánk 24 órán belül (munkanapon) felveszi Önnel a kapcsolatot!