fbpx

ESZTÉTIKAI FOGÁSZAT ÉS FOGFEHÉRÍTÉS

Ragyogó fogsor, magabiztos mosoly
Fogaink esztétikája majdnem olyan fontos, mint az, hogy képesek legyenek ellátni funkciójukat. A szép fogsor megnyerőbbé tesz, növeli komfortérzetünket és magabiztosságot kölcsönöz.

Mi okozza a fogak elszíneződését?

A fogzománc alapvetően egy átlátszó, üvegszerű anyag, a fogak színét ennélfogva eredetileg nem is ez a külső réteg, hanem főként az alatta található keményszövet, a dentin határozza meg. Azonban hiába átlátszó kezdetben, a fogzománc a szájüregbe jutó különböző anyagok és életviteli szokásaink hatására idővel elszíneződhet.

Nagy befolyással van erre a folyamatra, hogy mennyire ápoljuk fogainkat, milyen ételeket fogyasztunk, milyen gyakran kávézunk, kedveljük-e a vörösbort és az is, ha dohányzunk. Az ételekben, italokban vagy a dohányfüstben található színezőanyagok – kémiai kettőskötéseket alkotva – hosszú idő alatt beépülnek a fogzománcba, és fokozatosan elszínezik, elsötétítik azt.

Több évtizedes
szakmai tapasztalat
Precíz fogorvosi
diagnosztika
A teljes rehabilitáció
szakértője

Akkreditált fogászati
képzőcentrum orvosok számára

SZEBB FOGAKKAL BÁTRABBAN MOSOLYOG AZ EMBER

Milyen fogfehérítő kezelések léteznek?

Megkülönböztetünk rendelői és otthoni fogfehérítést, illetve ezek kombinációját. A rendelői kezelések során kontrollált körülmények között magasabb hatóanyag koncentrációjú oxidálószereket használhatunk, amelyek gyorsabban fejtik ki hatásukat. Ezeket az erős szereket biztonsági okokból nem lehet otthon használni. A rendelői fogfehérítés egy alkalommal történik és azonnali eredményt ad.

Az otthon elvégezhető kezelések első fázisában a fogsorról lenyomatot veszünk, ami alapján fehérítő sínt készítünk. Az alacsonyabb hatóanyag százalékú fogfehérítő zselét ebbe lehet tölteni. A páciens ezt a sínt viseli hosszabb ideig, így a kevésbé erős oxidálószernek elég ideje van kifejteni hatását.

ESZTÉTIKUS ÉS RENDEZETT FOGSOROKAT ALKOTUNK

Budapesten a Móricz Zsigmond körtérnél

Miért válaszd az iDentity Clinic fogászati klinikát?

Fogászati héjak alkalmazása

A fogfehérítéssel nem lehet minden esztétikai problémát megoldani. Ha valakinek pl. van egy letörött foga, egy zománchibája vagy egy kevésbé jól sikerült tömése, más módszert kell keresni. Ilyenkor jöhetnek szóba a héjak és a koronák, vagy ezek kombinációi Az, hogy melyik az optimális megoldás, számos tényezőtől függ.

A fogászati héj egy olyan réteg, amit elsősorban a frontfogak esztétikai hibáinak elrejtésére alkalmaznak. Ezt a leggyakrabban porcelánból vagy kompozit tömőanyagból készülő réteget a fogorvos ragasztja fel a fog felszínére. Segítségével nem csak az adott fog alakját, formáját és méretét lehet befolyásolni, de pozícióját és tengelyállását is. Ezen a módon egy rendkívül esztétikus és szabályos fogsort lehet megalkotni, amelynek a színe is könnyedén egységesre hangolható.

Időpontfoglalás kényelmesen, biztonságosan otthonából.

Fogszabályozás, mint esztétikai fogászat

Bár a fogszabályozás elsősorban funkcionális kezelés, amelynek segítségével kiküszöbölhetők a fogsor rendellenességei, illetve visszaállítható a fogak funkciója, esztétikai célokat is szolgál. Az indikációt ez esetben az szolgáltatja, hogy szebb fogakkal magabiztosabb és bátrabban mosolyog az ember, ami a társas érintkezések során rendkívül fontos.

Az iDentity Clinic Budapest fogszabályozással kapcsolatos szolgáltatásairól ezen az oldalon olvashatók bővebb információk.

Kapcsolódó blogcikkeink

Küldjön üzenetet!

Küldje el üzenetét, írja meg mikor lenne a leg megfelelőbb Önnek a kezelés. Kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Elérhetőségek

Telefonszám:
+36 70 733 5333
Cím:

1117 Budapest, Móricz Zsigmond Körtér 15.
3. emelt 8. ajtó • Kapucsengő: 31

Kérjen ingyenes visszahívást

Kollégánk 24 órán belül (munkanapon) felveszi Önnel a kapcsolatot!