fbpx

FOGPÓTLÁS

Nem muszáj együtt élni a foghiánnyal
Esztétikus, tartós és természetes hatást keltő fogpótlások, korszerű anyagok és modern technológia. Gyors megoldások foghiány ellen.

A foghiány kezelése

Ha már semmilyen módon nem lehet megmenteni az adott fogat, az iDentity Clinic szakemberei a fogeltávolítás után azonnal felhívják a páciens figyelmét a foghiány lehetséges negatív következményeire és a pótlás rendkívüli jelentőségére. Minél régebb óta áll fenn ugyanis a fogatlanság, annál nehezebb feladat a hiányzó fogak pótlása.

A foghiány hosszútávon káros “láncreakciót” indíthat be a szájüregben, aminek helyreállítása már jóval összetettebb és költségesebb beavatkozást igényel.

Természetesen sosem késő elkezdeni a fogazat helyreállítását. Szakorvosaink akár több kezelési terv készítésével is igyekeznek megtalálni a páciens számára optimális megoldást.

Több évtizedes
szakmai tapasztalat
Precíz fogorvosi
diagnosztika
A teljes rehabilitáció
szakértője

Akkreditált fogászati
képzőcentrum orvosok számára

FOGPÓTLÁSOK AZ ÖN PÉNZTÁRCÁJÁHOZ IGAZÍTVA

A foghiány hosszútávú következményei

A hiányos fogsor okozta önbizalomvesztésen kívül az alábbiak bekövetkezésével kell számolni foghiány esetén:

 • A szomszédos fogak elvándorlása
 • A szomszédos fogak tengelyállásának megváltozása
 • A foghiánnyal szembeni állcsontban lévő fog „kinövése”
 • A megmaradt fogazat harapási túlterhelődése
 • A megmaradt fogazat túlterhelődésből fakadó kopása
 • Az állcsontgerinc felszívódása
 • A harapási magasság megváltozása
 • A csökkent rágófunkció miatti emésztési zavarok
 • Esztétikai hátrányok

SOHA NEM KÉSŐ ELKEZDENI A FOGAZAT HELYREÁLLÍTÁSÁT

Budapesten a Móricz Zsigmond körtérnél

Miért válaszd az iDentity Clinic fogászati klinikát?

Rögzített fogpótlások

 • Ebbe a kategóriába azok a nem kivehető, fix megoldások tartoznak, amelyek a saját fogak erejéhez és kényelméhez a legközelebb állnak. Két csoportot különböztetjük meg: az implantátumokon és a fogakon rögzített fogpótlásokat.

  Az implantátumokon rögzített fogpótlás számít a legjobb megoldásnak egyfogas foghiány esetén, főként azért, mert alkalmazásánál nem szükséges a szomszédos ép fogakat lecsiszolni és koronával ellátni. Ha páciensünk minden fogát elveszítette, és elzárkózik a kivehető protézisektől, megfelelő csontkínálat esetén vagy csontpótló beavatkozások segítségével implantátumra rögzített csavar rögzítésű fix fogsort készítünk számára (4 vagy 6 implantátumra rögzített nagy fesztávú hidak segítségével).

  A fogakon rögzített fogpótlások estében a klasszikus koronákon és hidakon kívül más megoldások is szóba jöhetnek (inlay / betét, kombinált munkák, adhezív hidak).

Időpontfoglalás kényelmesen, biztonságosan otthonából.

Kivehető fogpótlások

Alapvetően itt is két csoportot különböztetünk meg. Az egyikbe az elhorgonyzás nélküli kivehető fogpótlások (totál protézisek) tartoznak. Ha anyagi korlátok miatt vagy esetleges anatómiai okoknál fogva nem lehetséges az implantáció, ezek jelentik az egyetlen megoldást. Természetesen stabilitásuk és rágóerejük is elmarad a rögzített vagy stabilizált fogpótlásoktól.

 

A másik csoportot az implantátumokon vagy fogakon elhorgonyzott kivehető fogpótlások (protézisek) képezik. Ezen a módon gyakran lehet akár már meglévő műfogsorokat stabilizálni, rögzíteni. A legjobb eredményt sokszor az úgynevezett teleszkópos protézisek biztosítják, de megoldást jelenthetnek az úgynevezett részleges fémlemezes kapcsos protézisek is.

Fogpótlások anyagai

Rendelőnkben minden fogpótlásunkat a legkorszerűbb és legtartósabb anyagokból készítjük. Pácienseink az alábbi kínálatból választhatnak:

 • lézerszinterezett CAD/CAM fémkerámia megoldások: anyagilag kedvező választás nagy fesztávú vagy sok fogra kiterjedő hiányok esetében.
 • cirkónium fogpótlások: magas esztétika, nagy szilárdság, hosszú élettartam, precíz illeszkedés
 • préskerámia: természetes fogakhoz közeli anyagszerkezet, magas esztétika
 • arany: különleges esztétikájú, antibakteriális hatású és kopásálló anyag

Kapcsolódó blogcikkeink

Küldjön üzenetet!

Küldje el üzenetét, írja meg mikor lenne a leg megfelelőbb Önnek a kezelés. Kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Elérhetőségek

Telefonszám:
+36 70 733 5333
Cím:

1117 Budapest, Móricz Zsigmond Körtér 15.
3. emelt 8. ajtó • Kapucsengő: 31

Kérjen ingyenes visszahívást

Kollégánk 24 órán belül (munkanapon) felveszi Önnel a kapcsolatot!