fbpx

ENDODONCIA - GYÖKÉRKEZELÉS

Nincs jobb a saját fognál
A fogak megtartására sokszor az utolsó lehetőséget jelentő beavatkozást a gyökérkezelés jelenti. Ha precízen végzik, akkor életre szóló megoldást nyújt a páciensnek.

A gyökérkezelésről általában

A gyökérkezelés (endodoncia) az egyik legösszetettebb fogászati eljárás. Egy olyan aprólékos, nagy odafigyelést és alapos felkészülést igénylő, többlépcsős gyógyítási folyamat, amelynek során a legapróbb hiba is veszélyeztetheti a beavatkozás sikerét. Végrehajtásához tapasztalt szakemberre, precíz diagnosztikára, modern eszközökre és anyagokra van szükség.

A gyökérkezelés az időigényessége mellett pont a felsoroltak miatt számít viszonylag költséges műveletnek. Az iDentity Clinic Budapest csapatának endodontus szakembereinek felkészültsége és tapasztalata a garancia arra, hogy az eljárás költsége nem jelent kidobott pénzt pácienseink számára.

Több évtizedes
szakmai tapasztalat
Precíz fogorvosi
diagnosztika
A teljes rehabilitáció
szakértője

Akkreditált fogászati
képzőcentrum orvosok számára

A GYÖKÉRKEZELÉS ÉLETRE SZÓLÓ MEGOLDÁST NYÚJT

A saját fognál nem lehet jobbat csinálni

A gyökérkezelés általában a sokadik lépése annak a folyamatnak, ami az adott fog megmentésére irányul. Azért éri meg a végsőkig küzdeni, mert a saját fognál még a legképzettebb szakember sem képes jobbat alkotni.

Gyakran találkozni olyan véleményekkel, hogy ez az eljárás felesleges, hiszen a húzást úgysem lehet elkerülni. Ez azonban nem igaz. Ha mégis húznak, akkor az esetek nagy többségében implantátum vagy valamilyen egyéb fogpótlás jöhet szóba, de ezek mind rosszabb megoldásnak számítanak a saját fognál.

MINDEN EGYES FOGÉRT MEGÉRI KÜZDENI

Budapesten a Móricz Zsigmond körtérnél

Miért válaszd az iDentity Clinic fogászati klinikát?

Mikor van szükség gyökérkezelésre?

Az eljárást a fogakat érő baleseti hatások helyrehozatalának részeként is alkalmazzák, de leggyakrabban az előrehaladott szuvasodás miatt a foggyökér csatorna csúcsán fellépő gyulladás megszüntetése érdekében van rá szükség.

Ha maga a fogszuvasodás eléri a fogbelet és az ideget, akkor az ott található szövetek fokozatosan pusztulásnak indulnak. Ez kiváló táptalajt jelent a baktériumoknak, amelyek szaporodni kezdenek, és a gyökércsatornán keresztül idővel elérik a gyökércsúcsot. Itt bejutnak az úgynevezett periapikális térbe, ahol a csontszövet gyulladását okozzák, ami nagy fájdalommal járhat. A folyamat eszkalálódása során góc alakul ki, amelyet a szervezet nem képes legyőzni.

Időpontfoglalás kényelmesen, biztonságosan otthonából.

Küldjön üzenetet!

Küldje el üzenetét, írja meg mikor lenne a leg megfelelőbb Önnek a kezelés. Kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Elérhetőségek

Telefonszám:
+36 70 733 5333
Cím:

1117 Budapest, Móricz Zsigmond Körtér 15.
3. emelt 8. ajtó • Kapucsengő: 31

Kérjen ingyenes visszahívást

Kollégánk 24 órán belül (munkanapon) felveszi Önnel a kapcsolatot!