fbpx

ALTATÁSOS FOGÁSZAT

ALTATÁSOS FOGÁSZAT

Fogászati kezelések általános anesztéziában – szedálás, narkózis, altatás.

Tudjon meg többet az altatásos fogászatról

Fogászati kezelések általános anesztéziában – szedálás, narkózis, altatás.
A fogászati ellátásban számos területen felmerül az igény, hogy a páciensek félelmének oldására vagy idő megtakarítási szempontból a szokásos érzéstelenítési eljárásokat kiegészítsük szedációval vagy altatással. Olyan összetett szájsebészeti vagy nagy kiterjedésű protetikai esetekben, mely a páciens számára megterhelő lenne éber állapotban, továbbá olyan esetekben, ha a páciens egyéb egészségi állapota nem teszi lehetővé éber állapotban a kezelést (értelmi fogyatékkal élők, extrém erős garatreflex, pánikbetegek, stb.) alkalmazunk általános anesztéziát.

Az aneszteziológiai szolgáltatóval kötött közreműködésünk tervezett körülmények között teszi lehetővé a pácienseink ilyen irányú kiszolgálását.
Együttműködésünk összetett: a fogorvosi rendelő biztosítja a helyiségeket a páciensek megfelelő elhelyezéséhez, valamint a fogászati beavatkozásokhoz szükséges tárgyi és személyi feltételeket, míg az aneszteziológiai szolgáltató biztosítja az anesztéziához szükséges tárgyi és személyi feltételeket.
Az altatásos kezeléseket minden esetben jó előre megtervezzük, a megelőző szükséges vizsgálatokat a pácienstől számonkérjük illetve ezek elvégzésében segítséget nyújtunk. Teljes részletes írásos tájékoztatót adunk a páciens számára nyomtatott és elektronikus formában is, amelyek segítségével minden fontos tudnivalót és kockázatot megismer a páciens a kezelést megelőzően.

 

Az általános anesztézia menete:

 • A szedálást minden esetben egy aneszteziológus szakorvos és egy aneszteziológiai szakasszisztens együttesen végzi.
 • Az altatás megkezdése előtt min. 1 órával érkeznek, hogy megkezdjék a felületfertőtlenítést, a páciens kivizsgálását, tájékoztatását és a betegdokumentáció kitöltését.
 • A szedálás alatt a páciens élettani értékeit folyamatosan dokumentálják az altatási jegyzőkönyvben.
 • A beteg a fogászati székben ébred és ott ellenőrző monitorozás mellett annyi időt tölt a teljes ébredésig, amíg az elengedési protokoll összes paraméterének eleget nem tesz. Kizárólag kísérővel, autóval távozhat. Az altatást követően a páciens 24 órás szünetmentes felügyelet mellett hagyhatja el a rendelőt, amit a kísérő személy igazol. Kísérő személy hiányában a fogorvosi rendelő biztosít felügyelő személyt.
 • Az anesztes team távozása a páciens váróban történő elhelyezése után történik, az elbocsátása idejét közlik a pácienssel és kísérőjével.
 • Az aneszteziológia tárgyi feltételeit a szolgáltató a székhelyén tárolja és szükség esetén gépkocsival szállítja a helyszínre:

  • hordozható altatógép 1db ( széndioxid elnyelő tartály, légúti nyomásmérő, lélegeztető cső)
  • betegőrző monitor: EKG, szaturáció, vérnyomás
  • O2 és NO2 palack (Linde): kapnográf, O2 és NO2 csövek, 2db reduktor, ambu maszk, O2-csatlakozó, intratracheális tubusok, arcmaszk, laringeális maszk, elektromos és akkus nyálelszívó, Magile fogó, laringoszkópok, infúziós pumpa gáz elszíváshoz aktív szenes szénszűrőt használnak, mely a géphez van csatlakoztatva intravénás altatáshoz: branül, elágaztató csap, infúziós szerelék, egyszerhasználatos tűk és fecskendők
  •  fonendoszkóp, vérnyomásmérő, vércukormérő
  •  defibrillátor, sürgősségi ellátás gyógyszerei, fertőtlenítőszerek

A készülékeik CE tanúsítvánnyal rendelkeznek, a páciensekkel közvetlen kapcsolatba kerülő eszközök egyszer használatosak, sterilek.

Küldjön üzenetet!

Küldje el üzenetét, írja meg mikor lenne a leg megfelelőbb Önnek a kezelés. Kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Elérhetőségek

Telefonszám:
+36 70 733 5333
Cím:

1117 Budapest, Móricz Zsigmond Körtér 15.
3. emelt 8. ajtó • Kapucsengő: 31

Kérjen ingyenes visszahívást

Kollégánk 24 órán belül (munkanapon) felveszi Önnel a kapcsolatot!