fbpx

BLOG

Bécsben konferenciáznak a fiatal európai fogorvosok

ÚJ FEJLEMÉNY! A járványhelyzet alakulása miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy 2022. május 13-ra halasztották a konferencia időpontját.

November 26. és 27. között Bécsben rendezi első szakmai konferenciáját a Fiatal Fogorvosok Európai Szövetsége (European Association of Young Dentists). A két évvel ezelőtt Ausztriában alapított szakmai társaság legnagyobb büszkeségünkre dr. Tóth Pétert, az iDentity Clinic Budapest parodontológus és implantológus szakorvosát kérte fel, hogy legyen az esemény magyarországi nagykövete.

Az alapítók definíciója szerint a Fiatal Fogorvosok Európai Szövetsége (European Association of Young Dentists) egy innovatív, fiatalos gondolkodású és szakmájuk iránt mélyen elhivatott fogászati szakemberekből álló csoport. Céljuk, hogy az általuk szervezett modern, tudáscserén alapuló szakmai rendezvényeken mutassák be a leendő és a pályájuk elején tartó fogorvosok számára a legújabb, legkorszerűbb kezelési eljárásokat és technológiákat.

A 2021. november 26. és 27. között Bécsben sorra kerülő European Young Dentist Forum a szervezet első nagyszabású konferenciája. Az eseményt eredetileg 2020-ban tervezték megtartani, de a pandémia miatt bevezetett járványügyi és utazási korlátozások ezt nem tették lehetővé. Az elképzelések szerint a fórumot a jövőben kétévente fogják megrendezni, minden alkalommal más és más európai országban.

A helyszín ezúttal a Sigmund Freud Egyetem Fogászati Klinikája lesz. A fórum alapvetően négy fogászati tudományágat, a regenerációt, az endodonciát, a parodontológiát és a fogszabályozást helyezi górcső alá, ezek lesznek a szakmai előadások fő témái. A programot ezen felül izgalmas workshop-ok, interaktív kerekasztal beszélgetések és csapatépítő események is színesítik.

A szervezők egyik fő törekvése, hogy a résztvevők számára bemutassák a tanulás, a szakmai továbbképzés és a tudástranszfer új, eddig nem ismert módszereit. Dr. Tóth Péter, a fórum magyarországi nagykövete szerint azonban a rendezvény nem csak ebből a szempontból tekinthető hiánypótlónak. „A feltörekvő generációt, vagyis a fogorvos hallgatókat és a pályakezdőket a legnagyobb eséllyel azok a fiatal fogorvosok képesek megszólítani, inspirálni, akik már több éves tapasztalattal rendelkeznek és elismerésre méltó szakmai eredményeket tudnak felmutatni. Ők ugyanis ugyanazt a nyelvet beszélik. A Fiatal Fogorvosok Európai Szövetsége által szervezett bécsi konferencia egy nagyszerű kezdeményezés, egy izgalmas új formátum, amelynek keretében több szakterület vonatkozásában egyszerre nyílik lehetőség a tudásmegosztásra és tapasztalatcserére.” – vélekedik a szakember.

A szervezők a kontinens minden országából, így Magyarországról is várják a jelentkezőket. Az extra kedvezményes regisztrációs lehetőség (Super Early Bird) 2021. október 17-ig érhető el. A részletes program, az előadók listája és a jelentkezés módja a rendezvény hivatalos honlapján olvasható.

Fontos információ, hogy a konferencia résztvevői továbbképzési pontokat kapnak.

Panasza van?
Írjon nekünk!

Gyors és hatékony fogászati kezelés, akár azonnal.
Kérjen visszahívást még ma!

További blogbejegyzéseink

Fogászat története

Az ókorban már nem csak húztak, hanem fúrtak is

A fogászat az egyik legősibb mesterség, ezt bizonyítják a sokszor több ezer éves régészeti leletek. Legújabb blogcikkünkben a fogorvoslás történetének legérdekesebb fejezeteit, mérföldköveit szedtük össze a teljesség igénye nélkül.

Küldjön üzenetet!

Küldje el üzenetét, írja meg mikor lenne a leg megfelelőbb Önnek a kezelés. Kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Elérhetőségek

Telefonszám:
+36 70 733 5333
Cím:

1117 Budapest, Móricz Zsigmond Körtér 15.
3. emelt 8. ajtó • Kapucsengő: 31

Kérjen ingyenes visszahívást

Kollégánk 24 órán belül (munkanapon) felveszi Önnel a kapcsolatot!